Σκεπτόμενη το σπεντζοφάι που αγαπώ πολύ έκανα τη σκέψη να αντικαταστήσω το λουκάνικο στην κλασική εκδοχή του φαγητό με αρνάκι χωρίς κόκκαλο μιας και είχα κάνει ένα φαγάκι με αρνάκι χωρίς κόκκαλο και ο γιος μου το αγάπησε. Δοκιμάστε το είναι μια νέα εκδοχή του κλασικού φαγητού που νομίζω θα σας αρέσει. Είναι και μια ωραία επιλογή για κυριακάτικο τραπέζι καλοκαιριού νομίζω.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Arnaki-krasato-san-spentzofai-1

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά

Πλένουμε της μελιτζάνες τις καθαρίζουμε και αφήνουμε λίγη από τη φλούδα τους . Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Στην αρχή ξεκινάμε με το δυνατό σοτάρισμα, σχεδόν τηγάνισμα των λαχανικών μας.

Σε ελαιόλαδο και σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές αλατοπιπερώνοντας τες ταυτόχρονα.

Τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Arnaki-krasato-san-spentzofai-3

2

Ετοιμάζουμε το κρέας

Στο ίδιο πάλι τηγάνι σοτάρουμε τώρα το αρνάκι μας με ελάχιστο ελαιόλαδο (θα δώσουν αρκετό λάδι στο φαγητό μας τα λαχανικά μετά). Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε και το νερό.

Ρίχνουμε και τα αποξηραμένα μυρωδικά , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει, σκεπασμένο, για 30 λεπτά περίπου.

Μόλις βεβαιωθούμε ότι το κρέας έχει βράσει (ίσως χρειαστούν 5 λεπτά ακόμα ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών που το έχουμε κόψει) προσθέτουμε τα λαχανικά μας. Βράζουμε άλλα 5 λεπτά περίπου ίσα να ενσωματωθούν οι γεύσεις (εγώ προτιμώ τα λαχανικά να μην παραβράζονται αν θέλετε πιο βρασμένα μπορείτε να τα προσθέσετε 10 λεπτά νωρίτερα).

Arnaki-krasato-san-spentzofai-2

Δεν πολύ ανακατεύουμε για να μην λιώσουμε τα λαχανικά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: