Φέτος θα έχουμε ένα, ας πούμε, πρωτότυπο Πάσχα (προτιμώ να το πω έτσι) όποτε ψάχνω συνταγές και για εσάς αλλά και για το δικό μου σπίτι , τι θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε στο φούρνο του σπιτιού μας όλοι… Ετοίμασα λοιπόν ένα μπουτάκι αρνάκι στα 2 κιλά ήταν και το έβαλα στο φούρνο με μπόλικα μπαχαρικά και πιπέρια που έχω στο σπίτι από την Alfa Katsifa. Φάγαμε 3 άτομα, γιατί δεν μας φαίνεται, αλλά είμαστε φαγανοί… Έγινε αρκετά καυτερό και πικάντικο. Αν σας φαίνονται πολλά τα πιπέρια απλά τα αφαιρείτε. Είναι ιδιαίτερο και νομίζω θα το αγαπήσουν πολύ αυτά που τους αρέσουν τα καυτερά και πικάντικα…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Arnaki-mpouti-piperia-mpaxarika-fourno-6

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα το αρνάκι μας

Παίρνουμε το μπουτάκι και το πλένουμε. Στη συνέχεια το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί απορροφητικό. Με ένα μαχαίρι κάνουμε και από τις δύο πλευρές χαρακιές πάνω στην επιφάνεια .

2

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Στύβουμε τα μανταρίνια και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι το χυμό τους(αν δεν είναι ζουμερά βάλτε 4). Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το γλάσο στο ποτήρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Arnaki-mpouti-piperia-mpaxarika-fourno-5

3

Ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών

Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι όλα τα  μπαχαρικά μας με ένα κουτάλι.

4

Βάζουμε το αρνάκι στο ταψί μας

Τοποθετούμε κάτω από τις πατάτες και κάτω από το αρνάκι μας τα κλωναράκια από το φρέσκο δεντρολίβανο.

 

Τοποθετούμε το αρνάκι στο ταψί μας και  αλείφουμε με τα χέρια μας το γλάσο ώστε να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια και να εισχωρήσει  και στις χαρακιές που έχουμε κάνει. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.

Έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει και κόψει τις πατάτες μας σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στο ταψί πλάι από το αρνάκι μας. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και σε αυτές με το γλάσο που έχει το  ταψί μας και τα μπαχαρικά μας.

Ρίχνουμε τα ολόκληρα πιπέρια στην επιφάνεια του κρέατος και στις δύο πλευρές.

Βάζουμε βουτυράκι πάνω από τις πατάτες εδώ και εκεί.

Arnaki-mpouti-piperia-mpaxarika-fourno-3

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 2 ώρες περίπου.

Στην πρώτη μισή ώρα θα γυρίσουμε το μπουτάκι από την άλλη μεριά και μετά από μισή ώρα ξανά, όπου και θα ψηθεί την τελευταία μία ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

Να περάσετε όμορφα σας εύχομαι!

Arnaki-mpouti-piperia-mpaxarika-fourno-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: