Αρνάκι ρολό με μετσοβόνε και χόρτα αρωματικά στο φούρνο
Με την ιδιαιτερότητα του φετινού Πάσχα σκέφτεσαι διάφορες συνταγές για αρνάκι στο φούρνο. Ο γιος αγαπάει το αρνάκι αλλά όχι όταν έχει κόκκαλα. Έτσι σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα ρόλο. Πήγα και στη λαϊκή και βρήκα ωραία μυρωδικά χόρτα που μου αρέσουν. Το μετσοβόνε νομίζω απογειώνει το φαγητό. Πάρτε δύο μικρά μπουτάκια από αρνάκι και ενώστε τα αν είστε μεγάλη οικογένεια . Ελπίζω να το απολαύσετε και εσείς όπως εμείς.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το ρολό |
Αρχικά πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά χόρτα. Τα τρίβουμε με τα χέρια μας με ελάχιστο αλάτι για να τα μαράνουμε και τα στύβουμε να φύγει το περιττό νερό τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε και προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι . Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για λίγο. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε το αρνάκι μας |
Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής ή στον πάγκο μας το αρνάκι μπούτι που αγοράσαμε χωρίς το κόκκαλο. Λέμε στον κρεοπώλη μας να το αφαιρέσει και να μας ανοίξει το κρέας όσο πιο λεπτό και πλατύ γίνεται. Το πιο πιθανό και ίσως καλύτερο είναι να πάρουμε από δύο μπουτάκι το κρέας και να τα συνθέσουμε σε ένα ρολό. Άρα θα τα βάλουμε κοντά και θα κάνουμε και κάποιες χαρακιές με το μαχαίρι μας ώστε η γέμιση να εισχωρήσει. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε και λίγο λαδάκι. Απλώνουμε την γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Μοιράζουμε το μετσοβόνε που έχουμε κόψει σε κομμάτια μικρά (ή τρίψει στον τρίφτη αν θέλουμε). Τυλίγουμε το ρολό μας ώστε να κλείσουμε τη γέμιση μέσα και να μην μας βγει το τυρί απ έξω. Το δένουμε όσο καλύτερα μπορούμε με ένα σπάγκο κατάλληλο για μαγείρεμα. |
|
3 |
Στο ταψί |
Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί μας. Γύρω ρίχνουμε τις πατάτες μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά τις πατάτες και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές με τριμμένα μυρωδικά που έχουμε βάλει και στη γέμιση στο ρολό. Ρίχνουμε και ελαιόλαδο και το νεράκι και ανακατεύουμε καλά τις πατάτες. Τις απλώνουμε και μοιράζουμε το βουτυράκι από πάνω. |
|
4 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Κόβουμε το σπάγκο και μοιράζουμε μερίδες. Το απολαμβάνουμε ζεστό! |