Χρόνος εκτέλεσης : 10 λεπτά

Απίστευτο μεζεδάκι ! Ταυτόχρονα όμως είναι και μια εξαιρετική λύση για ένα γρήγορο και θρεπτικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Εμείς στο σπίτι επειδή έχουμε και μικρούς , οι περισσότεροι είμαστε μικροί….!! Αντί για φρέσκα σκορδάκια προτιμήσαμε , για σιγουριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Την επόμενη φορά εννοείται ότι θα δοκιμάσουμε και την αρχική συνταγή που λέει σκορδάκι. Εγώ να σας πω την αλήθεια έβαλα δυο αβγουλάκι παραπάνω , μια χαρούλα έγινε και έτσι… Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ και τη βρήκα στην ειδική έκδοση του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας “Gourmet”, ΙΟΥΝΙΟΣ 2008.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Σοτάρισμα

Ψιλοκόψτε τα φρέσκα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, το λευκό και το περισσότερο πράσινο τμήμα. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, 3-4 λεπτά.

2

Χτύπημα Αυγών

Κόψτε το βούτυρο σε μικρούτσικα κομματάκια. Σπάστε τα αβγά σε γαβάθα και χτυπήστε τα βιαστικά, στην ουσία απλώς ανακατέψτε τα, μαζί με το κομματιασμένο βούτυρο, το γιαούρτι, μια πρέζα μπούκοβο και λίγο αλάτι.

3

Άδειασμα μείγματος

Αδειάστε το μείγμα με τα αβγά πάνω στα σοταρισμένα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια προς το χαμηλό, όχι δυνατή.

4

Μαγείρεμα

Μετρήστε μέχρι το 20, δηλαδή 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα αδειάσετε τα αβγά στο τηγάνι, αρχίστε να ανακατεύετε τα αβγά, με σπάτουλα, αρχίζοντας από την περιφέρεια και φέρνοντας τα πιο ψημένα εξωτερικά κομμάτια στο κέντρο του τηγανιού. Κάντε μια παύση μετά το πρώτο ανακάτεμα, για 20 δευτερόλεπτα ακόμα, και συνεχίστε τη διαδικασία ανακατεύοντας πλέον σταθερά, μέχρι να μην έχετε πλέον νερουλά κομμάτια. Όταν έχει σχεδόν πήξει το μείγμα, τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά, και αφήστε το για μερικά δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα μια φορά ακόμη προτού σερβίρετε.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: