Υπήρξα ένα απίστευτα κακοφάγανο παιδάκι και ένα από αυτά που κατάφερε η μαμά να μου δώσει για να τρώω, έστω λίγο εύκολα, ήταν θυμάμαι μια συνταγή της θείας μου που την έλεγε αυγοκεφτέδες. Δυστυχώς τη συνταγή την έγραψα αλλά όποτε τη δοκίμασα, τώρα, κάτι δεν μου άρεσε… Με αφορμή αυτή τη συνταγή λοιπόν ετοίμασα τους δικούς μου αυγοκεφτέδες, για το δικό μου παιδί τώρα, και πρέπει να σας πω ότι η δοκιμή πέτυχε! Γίνονται υπέροχοι και ανακυκλώνεις και το ψωμί που περίσσεψε.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας

Αρχικά αλέθουμε την ψίχα του ψωμιού καλά στο μούλτι. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ πολύ καλά να φουσκώσουν.

2

Προσθέτουμε όλα τα υλικά

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Abvokeftedes-me-psomi-kai-fresko-kremmudaki-3

3

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 45 περίπου λεπτά και αν μπορείτε και λίγο περισσότερο.

4

Πλάθουμε τους κεφτέδες

Πλάθουμε τους κεφτέδες μας. Πασπαλίζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με ελάχιστο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

5

Τηγανίζουμε

Στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τους τηγανίσουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές (περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά).

Abvokeftedes-me-psomi-kai-fresko-kremmudaki-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: