Της περισσότερες φορές μια ιδέα για μια συνταγή θα έρθει από έναν τόπο ή ένα προϊόν… Οι οικογενειακές διακοπές του Αυγούστου πλησίαζαν σιγα σιγά και εγώ, είχα ήδη αρχίσει να σκέφτομαι την Τήνο και μαζί τα προϊόντα της. Αποφάσισα να ετοιμάσω ένα απλό γλυκάκι για τους καλεσμένους μας τον 15αύγουστο με ένα προϊόν που δοκίμασα και αγάπησα. Την κοπανιστή Τήνου .

Αντικατέστησα την σαντιγί που συνήθως περιέχει αυτό το γλυκό με μια κρέμα γιαουρτιού με την κοπανιστή αλλά και ροζ πιπέρι που αγαπώ… Αποδείχτηκε τελικά ένα σπουδαίο γλυκό, αλλά νομίζω θα το αγαπήσουν λίγοι…

Φωτογραφίες από την Έβελυν Φώσκολου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Τρίβουμε τα μπισκότα

Τρίβουμε τα μπισκότα και προσπαθούμε να μην τα θρυμματίσουμε τελείως.Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε την κοπανιστή με το γιαούρτι. Θέλει λιγάκι υπομονή γιατί έχουν διαφορετική σύσταση. Μόλις δούμε ότι το μείγμα μας έχει μια ενιαία σύσταση προσθέτουμε και τους κόκκους ροζ πιπεριού.

 

Banoffee-me-krema-giaourtiou-kai-kopanisti-Tinou-6

2

Ανοίγουμε το καραμελωμένο γάλα

Ανοίγουμε το καραμελωμένο γάλα και με μια κουτάλα το αφρατεύουμε καλά.Κόβουμε (τελευταία στιγμή για να μην μαυρίσουν) τις μπανάνες σε ροδέλες.Σε ατομικά μπολ ( γίνεται 5 μεγάλα, αλλά αν χρησιμοποιήσετε πιο μικρά θα έχετε περισσότερες μερίδες) ξεκινάτε να μοντάρετε το πανεύκολο γλυκάκι.

Banoffee-me-krema-giaourtiou-kai-kopanisti-Tinou-7

 

 

3

Ρίχνουμε θρυμματισμένο μπισκότο στη βάση

Αρχικά ρίχνουμε λίγο από το θρυμματισμένο μπισκότο, στη βάση του κάθε μπολ. Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από το μπισκότο εναλλάξ τις μπανάνες, το καραμελωμένο γάλα και την κρέμα γιαουρτιού με κοπανιστή. Θα γίνουν δύο στρώσεις και θα τελειώσουμε με την κρέμα γιαουρτιού.

Στην επιφάνεια του γλυκού ρίχνουμε λίγους κόκκους από το ροζ πιπέρι επιπλέον και στολίζουμε με ένα ανθάκι από κάποιο μυρωδικό, εγώ στο σπίτι μας στην Τήνο, είχα δυόσμο ανθισμένο και τον χρησιμοποίησα.

Banoffee-me-krema-giaourtiou-kai-kopanisti-Tinou-9

 

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: