Υπέροχος! Αέρινος! Πορτοκαλένιος ! Πανεύκολος! Και γεμάτος βιταμίνη C! Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε γιατί είναι και πανεύκολος και χωρίς καθόλου λιπαρά!

Μια νηστίσιμη και νόστιμη συνταγή της Τασούλας Κουφοπούλου που μαγείρεψε στην κουζίνα της εκπομπής «Σεφ στον αέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στο τέλος ρίχνουμε το έλαιο πορτοκαλιού.

2

Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης

Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης με λίγο νερό και τους προσθέτουμε στο μείγμα του χαλβά.

Έπειτα βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα τον αφήνουμε να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Ξεφορμάρουμε τον χαλβά βάζουμε από πάνω φέτες πορτοκαλιού, φέτες λάιμ και σερβίρουμε.

Xalvas-portokalenios-me-kroko-Kozanis-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: