Είχα εδώ και καιρό στο νου μου ένα σοκολατένιο χαλβά του Στέλιου Παρλιάρου που είχα δει σε ένα από τα βιβλία του με θέμα τη σοκολάτα. Εκτέλεσα τη συνταγή με ψιλό σιμιγδάλι όπως γράφει αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε και ούτε άρεσε και κανέναν άλλον στο σπίτι γιατί ήταν σαν μία σιμιγδαλόκρεμα. Σας προτείνω λοιπόν τη δικιά μου έκδοση με χοντρό σιμιγδάλι, διαφορετικούς ξηρούς καρπούς αλλά και περισσότερους. Αν εσείς θέλετε χρησιμοποιήστε όλη την ποσότητα μόνο ψιλό. Επίσης, πρόσθεσα και το γλάσο που νομίζω τον απογειώνει!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Xalvas-simigdalenios-me-sokolata-fountoukia-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το χαλβά

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού. Ανακατεύουμε περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού και αποσύρουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, περιμένουμε 1 λεπτό και μετά ομογενοποιούμε .

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο χλιαρό πλέον μείγμα της σοκολάτας ,με το γάλα.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα τώρα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τα φρούτα.

Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει σε μέτρια φωτιά.

Γεμίζουμε μια μεγάλη φόρμα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Xalvas-simigdalenios-me-sokolata-fountoukia-3

2

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεφορμάρουμε το χαλβά,  ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος πολύ καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε εκεί τη σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.

Περιχύνουμε με το γλάσο το χαλβά μας μόλις τον βάλουμε σε μια πιατέλα.

Xalvas-simigdalenios-me-sokolata-fountoukia-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: