Υπέροχος χαλβάς τόσο σε ότι αφορά την υφή του όσο και στη γεύση του. Δυσκολεύεσαι να ανακαλύψεις το σιμιγδάλι. Είναι κρεμώδης και αέρινος.  Εγώ έβαλα μαύρες σταφίδες , που τις προτιμώ, και αντί για κουκουνάρι  είχα άσπρο αμύγδαλο καβουρδισμένο, έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μου άρεσε. Καλύτερα να καταναλωθεί γρήγορα γιατί περιέχει και αυγά , σε 2 με 3 ημέρες θα ήταν καλά. Εξαιρετική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου και τόσο διαφορετική. Τη συνταγή τη βρήκα στο  περιοδικό  «Γλυκές Ιστορίες»  στο Τεύχος 27.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε τα κουκουνάρια για περίπου 8 – 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά( αν η κουζίνα πάει μέχρι το 9 εμείς βάζουμε στο 3 ) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για μισή ώρα. Δεν δυναμώνουμε τη φωτιά, για να μην πάρει χρώμα το σιμιγδάλι, γιατί θέλουμε ο χαλβάς να βγει λευκός.

2

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με τη ζάχαρη

Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με τη ζάχαρη, αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσει το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη και ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά το χλιαρό γάλα (προσοχή, αν είναι πολύ καυτό θα ψηθούν τα αυγά). Ανακατεύουμε πολύ καλά.

3

Ψήνουμε το σιμιγδάλι

Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας όπου ψήνουμε το σιμιγδάλι, λίγο πιο πάνω από τη μεσαία ένταση και ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο-λίγο το μείγμα των αυγών με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ο χαλβάς «πιει» το υγρό, πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.

Προσθέτουμε τότε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε να πάνε παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή τον σερβίρουμε σε ατομικά μπολ. Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Xalvas-tourkikos-me-avga-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: