Όταν κυκλοφορούν κάποια περιοδικά με συλλογή από συνταγές πάνω σε ένα θέμα είναι νομίζω πολύ χρήσιμο. Κάποια στιγμή το Olive κυκλοφόρησε συνταγές για σοκολάτα μόνο. Σε αυτό το τεύχος διάβασα μια συνταγή της Σιμόνης Καφίρη για ένα τσιζκέϊκ  με δύο σοκολάτες, δίχρωμο. Ήθελα πολύ καιρό τώρα να την ετοιμάσω, ώσπου έφτασε η ώρα. Σας γράφω τη συνταγή όπως εγώ νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα κάνοντας κάποιες αλλαγές που νομίζω είναι χρήσιμες. Θα το λατρέψετε γιατί δεν θέλει και ψήσιμο, μόνο χρόνο στο ψυγείο.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cheesecake-leukh-mavrh-sokolata-1

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο που είναι καλό να έχει κρυώσει ελαφρά και να μην είναι καυτό για το θα είναι σφιχτή μετά η βάση μας. Τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι μας ισιώνοντας την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο.

2

Ετοιμάζουμε τη μαύρη κουβερτούρα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τα κομμάτια της κουβερτούρα που έχουμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να κάνουμε στρώσεις αλλά να μην είναι ρευστή και εισχωρήσεις μέσα στη λευκή κρέμα (αν χρειαστεί και λίγο ψυγείο θα το δείτε).

Cheesecake-leukh-mavrh-sokolata-5

3

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Λιώνεται τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με προσοχή να μην σας καεί, γιατί η λευκή σοκολάτα καίγεται εύκολα. Αφήνετε στην άκρη.

Με το μίξερ ανακατεύετε πολύ καλά τα δύο τυριά μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να είναι ομοιογενές. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος μετά και συνεχίζεται ένα λεπτό ακόμα το χτύπημα με το μίξερ χειρός.

Ενσωματώνετε στο μείγμα τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα για να γίνει ομοιογενές.

4

Συναρμολόγηση

Βγάζετε από το ψυγείο τη βάση με τα μπισκότα. Απλώνετε τη μισή σχεδόν κρέμα πάνω στα μπισκότα . Στη συνέχεια ρίχνεται λίγη μαύρη κουβερτούρα εδώ και εκεί και κάνετε σχέδια με ένα πιρούνι. Προσθέτετε μετά την υπόλοιπη κρέμα και τέλος την υπόλοιπη κουβερτούρα. Κάνετε σχέδια με το πιρούνι όπως βλέπετε τα δικά μου στις φωτογραφίες.

Αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες (εγώ το άφησα ένα βράδυ).

Cheesecake-leukh-mavrh-sokolata-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: