Μέρες που είναι θα μαζευτούμε σίγουρα στο σπίτι για να απολαύσουμε ένα κρασί. Επειδή το κρασί καλά είναι να έχει και παρέα εγώ είχα στο σπίτι κοπανιστή Τήνου και αποφάσισα να γεμίσω χουρμάδες (κάπου πήρε το μάτι μου μια τέτοια συνταγή και έτσι κάτι σκέφτηκα και εγώ). Αν δεν έχετε κοπανιστή χρησιμοποιήστε μπλε τυρί.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Xourmades-gemistoi-kopanisth-Thnou-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά , εκτός από τους χουρμάδες σε ένα μπολ. Δηλαδή το ανθότυρο, την κοπανιστή, το μέλι , το ροζ πιπέρι και το μείγμα πιπεριών. Αφήνουμε στην άκρη.

 

2

Ετοιμάζουμε τους χουρμάδες

Ανοίγουμε τους χουρμάδες στη μέση και βγάζουμε προσεκτικά το κουκούτσι.

Γεμίζουμε τον κάθε χουρμά με γέμιση.

Γαρνίρουμε τον καθένα είτε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης είτε με κόκκους ροζ πιπεριού.

Απολαμβάνουμε παρέα με το κρασί που αγαπάμε.

Xourmades-gemistoi-kopanisth-Thnou-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: