Το χταποδάκι το αγαπάμε όλοι στο σπίτι. Στην κατάψυξη υπήρχε σπανάκι και ραδίκια. Πέρασα το πρωί από το ψαράδικο και πήρα ένα μικρό χταποδάκι… Η κίνηση στη Λάρισα ήταν αρκετή ώστε να έχω χρόνο μέχρι να γυρίσω στο σπίτι να σκεφτώ μια συνταγή με αυτά τα υλικά που είχα στο μυαλό μου.

Δοκιμάστε το ειδικά αν είναι περίοδος νηστείας αλλά και το καλοκαιράκι θα είναι το ίδιο νόστιμο. Αν θέλετε βράστε τα χόρτα λίγο παραπάνω απ΄ ότι σας γράφω εγώ…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με το χταπόδι

Σε μια απλωτή κατσαρόλα, αφού πρώτα κόψουμε τα πλοκάμια του χταποδιού σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών, σε μέτρια φωτιά τα ρίχνουμε μέσα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για όση ώρα βγάζουν το νεράκι τους. Θα δούμε ότι σιγά σιγά το νεράκι μειώνεται….

2

Σοτάρουμε

Μόλις τελειώσει το νεράκι από τα πλοκάμια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο να σοταριστεί το χταποδάκι μας και αμέσως το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.

Xtapodi-me-radikia-kai-antidia-lemonato-3

3

Σβήνουμε με τη ρακή και βράζουμε

Σβήνουμε με τη ρακή μας. Περιμένουμε 2 με 3 λεπτά να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα μας τα χόρτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και το λίγο νεράκι μας (αν προσθέσουμε λίγο παραπάνω νεράκι θα τα βράσουμε λίγο παραπάνω ώρα από αυτή που σας προτείνω).

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά , ίσως και λίγο παραπάνω.

Xtapodi-me-radikia-kai-antidia-lemonato-4

4

Προσθέτουμε το χυμό και ολοκληρώνουμε

Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το φρέσκο χυμό από τα λεμόνια μαζί με τη μουστάρδα, το κορν φλάουρ και ρίχνουμε και λίγο ζουμάκι από το φαγάκι μας. Το ενσωματώνουμε και  αυτό στο φαγητό μας.

Ανακατεύουμε ελαφρά και είναι έτοιμο!

Xtapodi-me-radikia-kai-antidia-lemonato-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: