Το γλυκάκι αυτό που μοιάζει περισσότερο με μπάρα σοκολάτας νομίζω το σκέφτηκα καθώς είχα «κολλήσει» στην κίνηση της Λάρισας ενώ επέστρεφα σπίτι . Σκεφτόμουν αν θα έκανα ένα κορμό σοκολάτας με λευκή σοκολάτα που όμως δεν αρέσει στο γιό μου, αλλά εγώ ήθελα, και από την άλλη αν θα έκανα το κλασικό και σίγουρο κορμό με σοκολάτα κουβερτούρα… Σκέφτηκα τελικά να κάνω και τα δύο και να γίνει δίχρωμος ο κορμός. Πρόσθεσα αρκετά αποξηραμένα φρούτα και δημητριακά για να μπορούμε να το απολαύσουμε και με το καφεδάκι μας το πρωί…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Λιώνουμε χωριστά τις σοκολάτες

Τεμαχίζουμε τις δύο σοκολάτες σε δύο διαφορετικά μπολ και μοιράζουμε στα δύο μπολ το ζαχαρούχο γάλα.

Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί (στα μπολ πάνω από κατσαρολάκι με νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων με προσοχή. Φροντίζουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα και το μείγμα να είναι ρευστό . Προσθέτουμε και από ένα κουταλάκι μέλι στο κάθε μπολ.

Dixrwmos-kormos-sokolatas-me-dhmhtriaka-ruziou-4

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Προσθέτουμε σε κάθε μπολ τη μισή ποσότητα από τα καρύδια, τα κράνμπερις και τις σταφίδες. Επίσης, στο μείγμα της λευκής ρίχνουμε τα δημητριακά σοκολάτας ενώ στο μείγμα με τη σοκολάτα γάλακτος ρίχνουμε τα δημητριακά βανίλιας.

3

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα. Αν θέλουμε τα προσθέτουμε τμηματικά ώστε να είναι πιο εύκολο το ανακάτεμα και να μην πέφτει η θερμοκρασία της σοκολάτας και σταθεροποιείται.

4

Στρώνουμε στη φόρμα

Ντύνουμε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη με διαφανή μεμβράνη. Ρίχνουμε πρώτα το μείγμα της λευκής σοκολάτας και από πάνω ρίχνουμε και το μείγμα της σοκολάτας γάλακτος.

Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

Dixrwmos-kormos-sokolatas-me-dhmhtriaka-ruziou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: