Για πρωινό ή ακόμα και για απογευματινό στο σπίτι, μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα γιαουρτάκι με δημητριακά και μέλι αλλά και κανελίτσα. Είχα διαβάσει τόσες συνταγές με σπιτικά δημητριακά και ομολογώ ότι δεν είχα αποφασίσει να δοκιμάσω καμία. Η φιλενάδα της Άννας όμως με έπεισε να δοκιμάσω τη συνταγή της. Γίνονται υπέροχα και αρκετά σε ποσότητα, εγώ τα έβαλα σε μεγάλο ταψί και τα έψησα λίγο παραπάνω, από αυτό που λέει η συνταγή. Άρεσαν σε όλους πάρα πολύ!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  Κατερίνας Θεοδοσίου, όπως γράφει στο περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι», όπου και τη διάβασα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.Ρίξτε σε ένα μπολ τη βρόμη, το ελαιόλαδο, το γάλα, το μέλι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.Ανακατέψτε και ρίξτε τη ζάχαρη.

2

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά

Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Μην αναμειγνύετε πάρα πολύ. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το μίγμα . Ψήστε για 15 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.  Διατηρούνται σε ένα αεροστεγές βάζο.

Dimitriaka-spitika-me-avga-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: