Αρχές Δεκεμβρίου ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσίασε στο κανάλι του στο YouTube μια εξαιρετική συνταγή . Είχε χρώμα, φακές που θέλω να μαγειρεύω στο σπίτι… λίγο ψάρι … Μου φάνηκε ιδανική. Από το βίντεο φάνηκε εύκολη και τη δοκίμασα.

Θα σας πω ότι είναι υπέροχη συνταγή, θέλει ένα καπνιστό ψάρι από πάνω , εγώ χρησιμοποίησα τόνο Αλοννήσου για να το φάει ο γιος μου και έχει μεγάλη ακρίβεια στα υλικά.

Είναι ένα ιδανικό ορεκτικό,  ένα μοναδικός μεζές και φυσικά έχει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου !

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Fakes-poure-karotou-portokali-tonos-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις φακές

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις φακές μαζί με το κρεμμύδι χοντροκομμένη και τη δάφνη. Βράζουμε  για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να κρατάνε λίγο οι φακές.

Ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και βγάζουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη . Αφήνουμε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε τον πουρέ καρότου με πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά τα καρότα στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε τους χυμούς και το ζωμό και  τους αστεροειδής και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα για 25 λεπτά περίπου, αφού ελέγξουμε.

Τα σουρώνουμε , αφαιρούμε τους αστεροειδής και τα αλέθουμε, τα καρότα, στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το ξύσμα και το ελαιόλαδο και σιγά σιγά λίγο από το νερό που βράσανε και πριν είχαμε σουρώσει μέχρι να έχουμε επιθυμητή πυκνότητα. Προσθέτουμε το ξύσμα.

3

Ετοιμάζουμε ξανά τις φακές

Παίρνουμε τις φακές που έχουν κρυώσει και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τν πουρέ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.

Fakes-poure-karotou-portokali-tonos-3

4

Στήνουμε το πιάτο μας

Παίρνουμε ένα τσέρκι και βάζουμε πρώτα από τον πουρέ από πάνω τις φακές και στο τέλος το ψάρι μας όμορφα τοποθετημένο.

Αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: