Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή και για να «εκτελέσει» τα χρέη της φανουρόπιτας… αλλά και για να το ευχαριστηθείτε σαν ένα υγιεινό κέικ χωρίς βούτυρο και αυγά. Εγώ έβαλα μισό μισό ελαιόλαδο με σπορέλαιο και σας προτείνω, κάτι που θα κάνω και εγώ την επόμενη φορά που θα την ετοιμάσω, να μην βάλετε καφέ φίλτρου αλλά κάτι σε πιο …δυνατό, γιατί με το ψήσιμο τα αρώματα του καφέ φίλτρου μάλλον χάνονται. Βάλτε 26εκατοστά  ταψάκι γιατί θα χρειαστεί και λίγο ψήσιμο παραπάνω…

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 20.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ανακατεύουμε τα υλικά μας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον καφέ και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου 24εκατοστά που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει προηγουμένως. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Fanouropita-cappuchino-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: