Μπορεί να είναι φανουρόπιτα αλλά μην την ετοιμάσετε σε νηστεία έχει μπόλικη γραβιέρα. Είναι μια χαρά για δεκατιανό στη δουλειά.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα  Αλμυρές Ιστορίες, Τεύχος 4 – Δεκέμβριος 2013 ,  ΕΞΤΡΑ τεύχος στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 20Χ22 εκατοστά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε τη φανουρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Fanouropita-me-mavrodafni-kai-graviera-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: