Εκτός του ότι αποτελεί μια φανουρόπιτα για τάξιμο… είναι και μια ωραία συνταγή για ανακύκλωση του ψωμιού, που πολύ συχνά περισσεύει και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Βάλτε καλύτερα αν έχετε ψωμί λευκό γιατί εγώ έβαλα σίκαλης και ολικής άλεσης και μου βγήκε λίγο σφιχτή. Τώρα αν, την ετοιμάσετε άλλη εποχή του χρόνου, πέρα από τη γιορτή, μπορείτε να προσθέσετε και αρωματικά δηλαδή κανέλα, γαρύφαλλο, ξύσμα πορτοκάλι ή να βάλετε καμιά σταφιδούλα μέσα στη ζύμη.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 3.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Μουλιάζουμε το ψωμί με το λάδι και το κρασί

Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, το περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς. Πολτοποιούμε το ψωμί στο μούλτι, το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ και ενσωματώνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με το χέρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστά,  αδειάζουμε σε αυτό τη ζύμη και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Fanouropita-me-psomi-kai-krasi-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: