Δεν ξέρω πως και για πιο λόγο αγόρασα αυτή τη συσκευασία με μαύρα φασόλια που είδα στο σούπερ μάρκετ?! Μάλλον το χρώμα τους , μάλλον η περιγραφεί ότι έχουν γεύση κάστανου?! Δεν ξέρω… Αυτό που ξέρω είναι ότι είχα βαρεθεί να τα συμμαζεύω στο ντουλάπι με τα όσπρια και έπρεπε να μου αδειάσει τη γωνιά… Και επειδή όπως και να το κάνουμε φασόλια είναι… έπρεπε με κάτι νόστιμο που μας αρέσει να τρώμε να τα συνδυάσω για να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τα φάμε… Σκέφτηκα τις γαρίδες, πέρασα και από το ψαράδικο βλέπω και τους μοσχιούς .. οπότε σκέφτηκα να τα συνδυάσω όλα …

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Μουσκεύετε τα φασόλια

Μουσκεύετε τα φασόλια αποβραδίς μαζί με λίγο αλάτι, τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε 1½ λίτρο φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν (όχι τελείως), υπολογίστε περίπου 30 – 40 λεπτά . Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το ζωμό τους ( 1 φλιτζάνι).

2

Προθερμαίνετε το φούρνο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα σκεύος που μπαίνε και στο φούρνο (μην πλένετε 2 σκεύη) σοτάρετε τα δύο κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα πλοκάμια των μοσχιών. Αφήνουμε να σoταριστούν 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και αφήνουμε τα σιγοβράσουν λίγοι ωρίτσα, ουσιαστικά να γίνουν οι μοσχιοί (τα πλοκάμια). Σε περίπου 20 λεπτά , θα δείτε όμως…. ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό από τα φασόλια που βράσανε και έχετε κρατήσει στην άκρη, προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος, τα βερίκοκα και τέλος τα φασόλια που έχουμε στην άκρη. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε το φρέσκο λεμονοθύμαρο.

3

Γαρνίρουμε το φαγητό μας

Βάζουμε το φαγητό μας για λίγο στο φούρνο μέχρι να χυλώσει ελαφρά. Ίσως χρειαστεί λίγο από το νερό των φασολιών σε αυτό το σημείο πριν μπει στο φούρνο, το βλέπετε λίγο αυτό.

Στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς θα το αφήσουμε περίπου 15λεπτά.

Γαρνίρουμε το φαγητό μας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, φρεσκοκομμένο πιπέρι και οπωσδήποτε φρέσκο λεμονοθύμαρο από τη γλάστρα μας.

Fasolia-maura-me-mosxious-farides-kai-berikoka-sto-fourno-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: