Η σκέψη γι αυτόν τον συνδυασμό προέκυψε από μια εκδρομή στην Αράχοβα. Εκεί δοκίμασα, σε ένα μοναδικό μαγαζί που επισκεφτήκαμε, ένα πιάτο με φάβα και μελιτζανοσαλάτα.

Το ετοίμασα και εγώ και το παρουσιάζω με ένα διαφορετικό food styling, σας λέω ότι είναι ένα υπέροχο ορεκτικό.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Faba-santorinh-melitzanosalata-1

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα

Τρυπάμε τις μελιτζάνες σε μερικά σημεία με ένα μαχαίρι και τις τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 275 βαθμούς στο grill για μια ώρα περίπου.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα και κρατάμε το εσωτερικό σε ένα πιάτο. Τις λιώνουμε με το πιρούνι.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή: αλάτι και μείγμα πιπεριών, ελαιόλαδο, μπαλσάμικο ξύδι, την κάπαρη, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Faba-santorinh-melitzanosalata-4

2

Ετοιμάζουμε τη φάβα

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη Δάφνη, ολόκληρο το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη φάβα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά. Αφήνουμε τη φάβα να κρυώσει καλά.

3

Συναρμολόγηση του πιάτου

Σε ένα τσέρκι ή σε αντικολλητικές θήκες βάζουμε στη βάση πρώτα λίγη από τη μελιτζανοσαλάτα. Στη συνέχεια γεμίζουμε τη θήκη ή το τσέρκι με φάβα.

Παίρνουμε ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε το τσέρκι ή τη θήκη. Διακοσμούμε με ντοματίνια και φρέσκο μαϊντανό.

Faba-santorinh-melitzanosalata-6

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: