Φιλέτο γαύρου πλακί
Ένα πρωί πέρασα από το τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ (το ταμείο ασφάλισης των μηχανικών είναι..) και εκεί πιάσαμε την κουβέντα με την Κατερίνα που με εξυπηρετεί πάντα για τι άλλο, αλλά για το φαγητό! Μου μίλησε με ενθουσιασμό για τον γαύρο πλακί που ετοιμάζει για την κορούλα της και σκέφτηκα να φτιάξω και εγώ, εποχή του είναι άλλωστε…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά
1 |
Καθαρίζουμε τον γαύρο |
Καθαρίζετε με υπομονή τον γαύρο, την πρώτη φορά θα σας πάρει ώρα μετά μαθαίνετε… Τον ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσει. |
|
2 |
Σωτάρισμα |
Ρίχνουμε ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, επίσης ψιλοκομμένες. Αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε λίγο. Ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε περάσει από το μούλτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κάπαρη και τις λιαστές και αφήνουμε να βράσει ένα πεντάλεπτο σε μέτρια φωτιά. |
|
3 |
Βράζουμε την σάλτσα |
Ρίχνουμε το πετιμέζι και το ξύδι και όλα τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό. |