Φιλέτο πέρκας σε κρούστα φέτας με θυμάρι
Η φίλη μου Χριστίνα Ονάσογλου μου ζήτησε ένα εύκολο πιάτο με φέτα και ψάρι, για όλες τις μανούλες που εργάζονται και θέλουν κάτι γρήγορο νόστιμο και θρεπτικό με ψάρι, αλλά και φέτα… Ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί αυτό το συνδυασμό… Διάλεξα το φιλέτο πέρκας που ξέρω πως αρκετός κόσμος το αγαπά. Γίνεται σίγουρα και με φιλέτο γλώσσας ίσως και μπακαλιάρου. Κοιτάξτε μόνο να είναι καλής ποιότητας το ψάρι γιατί παρέα με τη φέτα ΛΥΤΡΑΣ θα κάνουν ένα πρωτότυπο συνδυασμό. Αν επιλέξετε μικρότερου μεγέθους φιλέτα θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα της κρούστας |
Σε ένα μούλτι αλέθουμε όλα τα υλικά που βλέπετε στα υλικά για την κρούστα φέτας. Ανάλογα με τη φέτα σας ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο νεράκι μέσα στο μείγμα σας. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε το φιλέτο πέρκας |
Εγώ χρησιμοποίησα ένα μεγάλο φιλέτο πέρκας τους 1 κιλού. Λαδώνουμε το ταψί μας λίγο και ρίχνουμε και το κρασί μας, για να υπάρχει υγρασία και να ψηθεί το ψάρι μας. Τοποθετούμε το φιλέτο (ή τα μικρότερα φιλέτα αν χρησιμοποιήσετε πιο μικρά) και από πάνω απλώνουμε την κρούστα σε όλη την επιφάνεια. |
|
3 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα φιλέτα σας (δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο γιατί θα στεγνώσει το ψάρι). Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και μια δροσερή σαλάτα. Φυσικά απολαμβάνουμε παρέα με ένα ποτήρι ροζέ κρασί! |