Ήθελα εδώ και καιρό να ετοιμάσω μια συνταγή με εξοχικό. Ένα πρωί πέρασα από το κρεοπωλείο της γειτονιάς μου και ήρθα «αντιμέτωπη» με φιλετάκια από πρόβειο. Το αγαπάμε στο σπίτι μας το πρόβειο. Συνήθως τα κάνω στο σχαροτήγανο όταν τα επιλέγω. Εκείνο το πρωί σκέφτηκα να τα δοκιμάσω και στο εξοχικό που ήθελα να φτιάξω. Είναι ένα πανεύκολο φαγητό που δεν σας θέλει από πάνω όποτε το ετοιμάζετε για ένα τραπέζι και σας δίνει το χρόνο να ετοιμάσετε και άλλες λιχουδιές για τους καλεσμένους σας.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Fileto-probeio-eksoxiko-ladokolla-5

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας

Χοντροκόβουμε τις πιπεριές μας, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια μας, που θα πρέπει να είναι μικρά, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια μας και κόβουμε και  τις πατάτες.

Fileto-probeio-eksoxiko-ladokolla-2

 

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Στρώνουμε το αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα. Αρκετά για να μπορέσουμε να τυλίξουμε όλα τα υλικά , βάλτε αρκετά φύλλα. Πάνω στη λαδόκολλα στρώνετε το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Τυλίγετε τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο με επιμέλεια για να ψηθεί το φαγητό μέσα.

Fileto-probeio-eksoxiko-ladokolla-3

3

Ψήνουμε

Τοποθετούμε το πακέτο μας σε μεγάλο ταψί ώστε να το χωράει . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Μόλις περάσει η 1 ½ ώρα ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλη 1 ½ ώρα ξεσκέπαστο το φαγητό μας, να ροδοκοκκινίσει καλά και να σωθούν τα υγρά του.

Fileto-probeio-eksoxiko-ladokolla-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: