Όταν κοιτάμε τους καταλόγους εστιατορίων βλέπουμε τα πιάτα με τα φιλέτα ψαριών (λαυράκι ή τσιπούρα) και το κόστος είναι συνήθως αρκετά υψηλό. Σε πρωινά ψώνια σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Λάρισας , υποθέτω θα βρείτε και στην Αθήνα, είδα φιλέτα τσιπούρας. Σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πιάτο για το γιο μου και την επόμενη φορά θα ετοίμαζα για όλους μας. Έχει ένα κόστος έτσι και αλλιώς αλλά έχω να σας πω ότι έγινε ένα σπουδαίο πιάτο πανεύκολα. Η μόνη προσοχή είναι στο ψήσιμο του φιλέτου τσιπούρας …Να γίνει τραγανή η κρούστας, μόνο αυτό….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τον πουρέ

Για να ετοιμάσουμε γρήγορα τον πουρέ καθαρίζουμε και κόβουμε την γλυκοπατάτα σε μικρά κυβάκια. Τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε σε ένα μπολ τη γλυκοπατάτα, τη λιώνουμε με το πιρούνι και προσθέτουμε πιπέρι και το βούτυρο που χρειάζεται. Ενσωματώνουμε το βούτυρο στην πατάτα που έχουμε λιώσει με το πιρούνι μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.

Fileto-tsipouras-sote-me-poure-glukopatatas-3

2

Για τα φιλέτα ψαριού

Βάζουμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο να κάψει πολύ καλά. Τοποθετούμε το φιλέτο της τσιπούρας με την πέτσα προς τα κάτω. Αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά περίπου και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά όταν δούμε ότι ξεκολλάει. Το ψήνουμε και από την άλλη πλευρά άλλα 2 λεπτά.

3

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα φιλέτα μας μαζί με τον πουρέ και βρασμένα λαχανικά στον ατμό. Αλάτι, πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο στο πιάτο μας.

Fileto-tsipouras-sote-me-poure-glukopatatas-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: