Η φρουτάλια ή αλλιώς φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που θα συναντήσουμε στην Τήνο και στην Άνδρο. Όσες φορές επισκεπτόμαστε την Τήνο, αλλά και τη φορά που πήγαμε Άνδρο, πραγματικά την απολαμβάνω. Αγαπώ τα αυγά, και ευτυχώς και ο γιος μου, οπότε είναι μια θρεπτική επιλογή φαγητού . Περιέχει αρκετά υλικά μεταξύ των οποίων και λαχανικά.
Είναι επίσης μια εξαιρετική συνταγή ανακύκλωσης γιατί αν έχουν περισσέψει πατάτες (λέμε τώρα…) ή κάποιο λουκάνικό στο ψυγείο , μαζί με δύο τρία λαχανικά έχετε ένα νόστιμο φαγάκι . Ειδικά αν έχουν περισσέψει κεφτεδάκια τηγανιτά όπως είχα εγώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για λουκάνικο που έχει η παραδοσιακή συνταγή. Συνήθως τους κεφτέδες που περισσεύουν την άλλη μέρα τους κάνω κοκκινιστούς αλλά επειδή σε αυτό το σπίτι κανένας δεν αγαπά πολύ τα κοκκινιστά, είπα να τους αποφύγω αυτή τη φορά. Αφήστε που έχει ήδη αρχίσει να μας λείπει η Τήνος… Θα σας δώσω τα υλικά όπως τα υπολόγισα εγώ για ένα άτομο οπότε εσείς τα πολλαπλασιάζετε ανάλογα για πόσα άτομα θέλετε να χορτάσετε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Τηγανίζουμε τις πατάτες και το κολοκυθάκι

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τις πατάτες και το κολοκυθάκι σε φέτες. Αφήνουμε ένα λεπτό να ψηθούν λιγάκι.

2

Ετοιμάζοντας το Dreesing

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, ρίχνουμε το αλάτακι, το πιπεράκι και το λίγο γλυκάνισο αν θέλουμε , εγώ σας το προτείνω. Τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και προσθέτουμε εδώ και εκεί στο τηγάνι τα κομμάτια από τα κεφτεδάκια, τα φύλλα βασιλικού και τα ντοματίνια. Χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της εστίας για να ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά χωρίς να καούν.

3

Ψήνουμε και την άλλη πευρά

Με τη βοήθεια ενός πιάτου που είναι μεγαλύτερο από το τηγάνι αναποδογυρίζουμε την φρουτάλια  και ξαναρίχνουμε μέσα στο τηγάνι για να ψηθεί και η άλλη πλευρά ομοιόμορφα. Με ένα κουτάλι ανασηκώνουμε λίγο στην άκρη να δούμε αν ψήθηκε και μόλις είναι έτοιμη σερβίρουμε στο πιάτο μας.

Froutalia-kapws-alliws-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: