Εγώ στα φύλλα έβαλα λιωμένο φρέσκο βούτυρο και όχι ελαιόλαδο που γράφει η συνταγή. Έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι αλλά πρόσθεσα και λάιμ που είχα.

Επίσης έψησα το γλυκό για περίπου 1 ώρα στο δικό μου φούρνο.

Σιρόπιασα το ζεστό γαλακτομπούρεκο με κρύο σιρόπι. Έγινε διαφορετικό από άλλα που έχω δοκιμάσει και μη φοβηθείτε το ξύσμα του πάει , βάλτε μπόλικο… Επίσης είναι πανεύκολο!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη βρήκα στο  περιοδικό  Ζάχαρη & Αλεύρι στο τεύχος 30.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα.

Στρώνουμε ένα ένα τα μισά φύλα μέσα σε ένα ταψί 24Χ24 εκ. (ή σε άλλο μεσαίου μεγέθους), με τις άκρες να κρέμονται προς τα έξω. Τα λαδώνουμε.

Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε και στριμώχνουμε στα τοιχώματα του ταψιού.

2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).

Περιχύνουμε το κρύο γαλακτομπούρεκο με το ζεστό σιρόπι ρίχνοντας λίγο λίγο.

Αφήνουμε στην άκρη 4 ώρες μέχρι να απορροφηθεί.

Galaktoboureko-giaourtiou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: