Τα ψάρια τα αγαπάμε πολύ στο σπίτι. Χαίρομαι και εγώ να τα μαγειρεύω. Είναι μια θρεπτική τροφή τόσο για το παιδί όσο και για εμάς. Θέλω την ζωική πρωτεΐνη στη διατροφή μας αλλά προσπαθώ να αποφεύγω όσο μπορώ περισσότερο το κρέας. Αλλά εκτός από θρεπτικό αν πάμε και στο πρακτικό του θέματος είναι νομίζω μια πολύ γρήγορη λύση από πλευράς χρόνου .

Τα μικρά ψαράκια δεν θέλουν πάνω από 20 λεπτά ψήσιμο και τα λίγο μεγαλύτερα ίσως ακόμη ένα δεκάλεπτο και αυτό όχι πάντα. Το μόνο πρόβλημα είναι στο καθάρισμά τους, που νομίζω αρκετά ιχθυοπωλεία το έχουν λύσει και αυτό. Το φαγάκι αυτό προέκυψε σαν σκέψη ένα πρωί στη λαϊκή της Δευτέρας που είναι στη γειτονιά μου.

Πέρασα ψώνισα πρώτα τα κολοκυθάκια στολισμένα με τα λουλουδάκια τους και λίγο πιο κάτω ήταν οι ιχθυοπώλες όπου θυμήθηκα πως ο γιος μου μου είχε ζητήσει να μαγειρέψω γαύρο ,που του αρέσει το μεσημέρι. Κοιτάζοντας τις δύο σακούλες καθώς επέστρεφα στο σπίτι σκέφτηκα το συνδυασμό τους…

Έβαλα και λίγο μάραθο για το άρωμα του ούζου που το αγαπώ, στο γιο μου ο μάραθος τελικά δεν άρεσε ιδιαίτερα οπότε και εσείς αν τα παιδιά είναι μικρά ίσως να είναι καλύτερα να τον αποφύγετε. Αγόρασα 1 κιλό γαύρο και τον φιλετάρισα, θέλει βέβαια το χρόνο του αυτό, εγώ το κάνω συχνά οπότε έχω εξασκηθεί και για μένα είναι περίπου 15 λεπτά. Από πάνω έριξα λίγη πολέντα για να κάνει μια κρούστα και να μου δώσει και λίγη έξτρα νοστιμιά…

Δείτε τη συνταγή και αν σας φανεί ενδιαφέρουσα δοκιμάστε την , ιδίως αν έχετε κατά νου να απολαύσετε και λίγο ουζάκι…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φιλετάρισμα

Αφού φιλετάρετε και πλύνετε καλά τα φιλέτα του γαύρου, θα ψιλοκόψετε τον μάραθο και θα χοντροκόψτε τους κολοκυθοανθούς.

2

Προετοιμάζοντας το ταψί

Σε ένα ταψί απλώνετε λίγο από το ελαιόλαδο και ρίχνετε και τον μάραθο και τους κολοκυθοανθούς και τα ανακατεύετε. Ταυτόχρονα τα αλατοπιπερώνετε ελάχιστα. Από πάνω στρώνετε τα φιλέτα του ψαριού αλλά και κάποια τα τοποθετείτε ενδιάμεσα από τα το μείγμα των λαχανικών. Ρίχνετε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

3

Ψήσιμο

Στο τέλος πασπαλίζετε με την πολέντα. Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς το πολύ 25 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: