Είναι ακριβώς όπως τα λέει στη συνταγή της η Πόπη Χρυσανθίδου, θυμίζει τσιζκέϊκ, χωρίς τη βάση του μπισκότου, ή μια ψητή φλαν. Είναι πανεύκολη και θρεπτική. Δεν θέλει μίξερ και ψήσιμο θα χρειαστεί ίσως ένα πεντάλεπτο παραπάνω. Την επόμενη φορά που θα την φτιάξω λέω να χρησιμοποιήσω 18 εκ διάμετρο στο τσέρκι για να μη γίνει τόσο λεπτή. Το γλυκό του κουταλιού καλύτερα να το βάλετε στο κάθε κομμάτι που θα σερβίρετε, γιατί θα χρωματιστεί όλη η γιαουρτόπιτα. Μην την ψήσετε παραπάνω όπως εγώ , που την ξέχασα… Τώρα αν έχετε άλλο γλυκό του κουταλιού εννοείται πως είναι μια χαρά, εγώ είχα γλυκό κουταλιού μύρτιλο.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

2

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. επάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου ώστε να δημιουργηθεί μια βάση. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 20 λεπτά (δεν παίρνει ιδιαίτερο χρώμα). Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Το γλυκό θυμίζει σε υφή τσιζκέϊκ ή μια ψητή κρέμα φλαν. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Giaourtopita-paneukoli-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: