Έχω ετοιμάσει αρκετές φορές γιουβέτσι με μοσχαράκι και μας αρέσει όλους πολύ. Σε μία από τις γιορτές που γίνονται στις πλατείες της Λάρισας ήταν οι μοναχές από τη Μονή του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ανατολή Αγιάς. Πρόκειται για ένα μοναστήρι με μεγάλη δράση και οι μοναχές παράγουν εξαιρετικά προϊόντα που εγώ τα περιμένω κάθε φορά πως και πως. Έτσι λοιπόν, βρήκαν ένα εξαιρετικό κρέας από πρόβειο χωρίς κόκκαλο και μαριναρισμένο που ήξερα ότι θα άρεσε και στον γιο μου πολύ. Σκέφτηκα να δοκιμάσω ένα φαγητό που μας αρέσει και μάλλον έκανα καλά. Αν το δοκιμάσετε νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μας πως είναι πολύ πιο νόστιμο να επιλέξεις το πρόβειο από το μοσχάρι. Είναι ένα φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε οικογενειακό τραπέζι και ελπίζω να το απολαύσετε όπως και εμείς! Το κασέρι, νομίζω, απογειώνει τη γεύση του φαγητού και μπορείτε να το σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Σοτάρισμα

Βάζουμε τη χύτρα στη φωτιά και τοποθετούμε το ελαιόλαδο και αμέσως τις μερίδες με το κρέας. Θωρακίζουμε πολύ καλά τις μερίδες του κρέατος από όλες τις μεριές. Ελάχιστό αλάτι στη συνέχεια και ελάχιστο πιπέρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε και αυτό.

2

Σβήνοντας με Κρασί

Ρίχνουμε τον πελτέ . Σε ένα λεπτό σβήνουμε με το ροζέ κρασί. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού. Ρυθμίζουμε τη γεύση με το αλάτι το πιπέρι και προσθέτουμε και το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε τα 2 (από τα 6 ποτήρια ) νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ( στο 4 αν το μέγιστο είναι το 9) για 40 λεπτά.

3

Mεταφέρουμε όλο το φαγητό στο πήλινο

Ανοίγουμε τη χύτρα(με μεγάλη προσοχή !) προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 4 ποτήρια νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση. Αμέσως μεταφέρουμε όλο το φαγητό στο πήλινο . Ρίχνουμε και το κριθαράκι και προσέχουμε να τοποθετηθεί ομοιόμορφα μέσα στο πήλινο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά από 35 λεπτά περίπου (να έχει σωθεί το περισσότερο νερό και να έχει βράσει το κριθαράκι.. ελέγχουμε!) βγάζουμε το πήλινο και μοιράζουμε το κασέρι εδώ και εκεί μέσα στο φαγητό. Ξαναβάζουμε το φαγητό στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αν δεν έχει βράσει το κριθαράκι θα προσθέσουμε λίγο νεράκι. Γίνεται πολύ νόστιμο και νομίζω θα σας αρέσει περισσότερο από το μοσχαράκι.

giouvetsi-me-provio-kai-kaseri-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: