Γκρανόλα σπιτική με μέλι
Ήθελα να ετοιμάσω μπάρες βρώμης για το σχολείο και τη δουλειά αλλά νομίζω ότι τελικά έφτιαξα γκρανόλα με μέλι!
Αν τις κόψετε προσεκτικά και τις βάλετε στο ψυγείο θα γίνουν μπάρες βρώμης αλλά σαν γκρανόλα δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχη είναι.
Σας προτείνω να τη απολαύσετε με ξύσμα πορτοκάλι στο γιαουρτάκι σας και φρέσκα μύρτιλα ή ότι άλλο φρούτο θέλετε!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς |
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά του ξηρούς καρπούς ίσα ίσα να βγάλουν τα έλαια τους για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς σε δόσεις στο μούλτι και τους αλέθουμε αλλά όχι να γίνουν σκόνη , να παραμείνουν χοντροκομμένοι. Αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε το μέλι |
Στο ζεστό ακόμα τηγάνι από τους ξηρούς καρπούς τοποθετούμε το μέλι μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν για ένα λεπτό περίπου χωρίς να καούν όμως. Τα ρίχνουμε πάνω από τους ξηρούς καρπούς που έχουμε στο μπολ.
|
|
3 |
Ετοιμάζουμε τη γκρανόλα |
Μέσα στο μπολ προσθέτουμε την κανέλα, τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τα κορν φλέικς που σπάζουμε με τα χέρια μας. |
|
4 |
Ψήνουμε |
Σε ένα ταψάκι περίπου 25 Χ25 εκατοστά στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε εκεί το μείγμα μας. Στρώνουμε την επιφάνεια με βρεγμένα χέρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά. Αποσύρουμε και είτε κόβουμε σε μπάρες ατομικές (αν θέλουμε ) είτε σαν γκρανόλα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας μόλις κρυώσει και τοποθετούμε σε ανοξείδωτο δοχείο . |