Σε αυτό το υπέροχο φαγάκι θα σας αποκαλύψω τη «μυστική» συνταγή της μαμάς μου για μια πανεύκολη μπεσαμέλ! Η μαμά τα έκανε (και ακόμα τα κάνει δηλαδή) όσο ήμασταν μικρές, με τον πιο εύκολο τρόπο που υπήρχε πάντα. Έφτιαχνε, λοιπόν, μια μπεσαμέλ χωρίς να ψήνει το αλεύρι στο βούτυρο αλλά τα έριχνε όλα μεμιάς μέσα στην κατσαρόλα κρύα και ανακάτευε απλά… Δεν χρησιμοποιούσε βέβαια, αλεύρι, αλλά κορν φλάουρ. Τη δοκίμασα φυσικά και εγώ και σας προτείνω να κάνετε το ίδιο…

Το φαγάκι αυτό είναι σπουδαίο σας λέω!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Gkraten-zumarika-kotopoylo-fasolakia-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τον κύβο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία τους.

Κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που  έχουμε πρώτα ψιλοκόψει σε πολύ δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει να σοταριστεί και αυτό για 2 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα φασολάκια (που κόβουμε στα 3 όσα είναι λίγο πιο μεγάλα) και το φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό που κόψαμε σε κυβάκια πρώτα. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα πιπεριού, ελάχιστο αλάτι και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο αφήνουμε λίγο να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα.

Gkraten-zumarika-kotopoylo-fasolakia-3

3

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα της κρέμας να δέσει. Σε 5 λεπτά θα δούμε (ανακατεύοντας συνεχώς) ότι έχει δέσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε και λίγο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα.

4

Συνθέτουμε το φαγητό μας

Βουτυρώνουμε τη βάση από ένα πυρέξ .

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των λαχανικών με τα ζυμαρικά και το τριμμένο καπνιστό Μετσόβου.

Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ.

Απλώνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια τη μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Gkraten-zumarika-kotopoylo-fasolakia-4

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια για περίπου 1 ώρα.

Το απολαμβάνουμε ζεστό!

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: