Ο μπαμπάς του ο Ζανάκης ξεκίνησε την ζαχαροπλαστική το 1953 στην Αθήνα. Επιστρέφει όμως στην Τήνο το 1980 και ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ μαζί με τον συνέταιρο και ξάδερφό του Θεόφιλο Γκύζη.

Το 2004 φτάνει η ώρα που ο μπαμπάς Ζανάκης αποσύρεται από το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη και η ευθύνη του ζαχαροπλαστείου πηγαίνει πλέον στο Νίκο Κολλάρο και την αδερφή του Λουκία.

Ο Νίκος Κολλάρος είχε όλη την καλή διάθεση να μοιραστεί με την Miss tasty τη συνταγή του για τα Γλυκά Τυροπιτάκια, που φτιάχνουν στο νησί της Τήνου, τόσο το Πάσχα, αλλά πλέον και τον υπόλοιπο χρόνο.

Η ετοιμασία έγινε στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείο όπου η Miss tasty πήγε για να παρακολουθήσει από κοντά την εκτέλεση της συνταγής.

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

Όλη η οικογένεια ήταν εκεί ανταλλάξαμε σκέψεις και όμορφες κουβέντες με τη μαμά του Νίκου και νομίζω περάσαμε όμορφα!

Ήταν μεγάλη τιμή για την Miss tasty η αναμνηστική φωτογραφία με όλους, αλλά και η διάθεση να μοιραστεί μαζί της αυτή τη συνταγή!

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να προκύψει ένα ζυμάρι και το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

Ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε με κουπ πατ σε κύκλους με διάμετρο 9 εκατοστά.

Προσέχουμε να μην ξεραθούν τα φύλλα και γι αυτό τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί πέτρωμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το εξάρτημα φτερό ή Κ.

Προσθέτουμε το πορτοκάλι και τη μαστίχα και στη συνέχεια το αλεύρι με το κορν φλάουρ ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το φτερό.

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

3

Προσθέτουμε τα αυγά

Τέλος προσθέτουμε και τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά.

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

4

Φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια

Σε κάθε φύλλο βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και αρχίζουμε να «τσιμπάμε» περιμετρικά ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις χαρακτηριστικές πτυχές γύρω από τη γέμιση.

Στο ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ έχουν και το ειδικό μηχάνημα που φτιάχνει πιο εύκολα αυτές τις πτυχές του φύλλου.

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

5

Ζάχαρη στην επιφάνεια

Ρίχνουμε στην επιφάνεια σχεδόν ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική στο καθένα.

Γλυκά τυροπιτάκια από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο

6

Ψήνουμε

Ψήνουμε, ανάλογα με τον φούρνο μας, στους 150 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, αλλά θα το δούμε να έχουν πάρει ένα όμορφο χρώμα.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: