Ομολογώ πως όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο συνταγή σαν και αυτή εδώ δεν μπόρεσα να βρω. Πρόκειται για μια μοναδική συνταγή, όχι μόνο για τη σπανιότητά της, αλλά και για τη γεύση της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν τα γλυκάδια και να έχετε μια καλή σχέση με τον κρεοπώλη σας οπότε να σας τα προμηθεύσει… Τη συνταγή διάβασα στο βιβλίο «Η κουζίνα της Στέλλας Κατσαρού», από τη Ραψάνη της Λάρισας. Η Στέλλα Κατσαρού εκτός από τα σπουδαία κρασιά που παράγει η οικογένειά της φαίνεται πως είναι και μια σπουδαία μαγείρισσα. Τη συνταγή της εγώ την προσάρμοσα λιγάκι στα μέτρα μου. Θα δείτε, όσοι έχετε το βιβλίο της (αναζητείστε στη στήλη με τη παρουσίαση των βιβλίων και το άρθρο που έκανα για το βιβλίο της) ότι η κα. Κατσαρού έχει φύλλα κρούστας, εγώ νομίζω ότι πάει πιο πολύ η σφολιάτα. Με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάστε την και ελπίζω να σας ξαφνιάσει ευχάριστα όπως και εμάς.

Διαδικασία
1

Ψιλοκόβουμε αρχικά τα δύο είδη κρεμμυδιού

Ψιλοκόβουμε αρχικά τα δύο είδη κρεμμυδιού και στη συνέχεια, σε ένα βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αμέσως και τα γλυκάδια (αν θέλουμε τα μεγάλα τα κόβουμε σε λίγο μικρότερα κομμάτια) και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το νεράκι και κλείνουμε το καπάκι να βράσουν για λίγο (5 -10 λεπτά περίπου).

2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, τα αυγά (τα οποία πριν τα έχουμε χτυπήσει καλά σε ένα πιάτο), τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και το γιαούρτι και τη μία από τις δύο κουταλιές της σούπας πολέντα. Τα ανακατεύουμε καλά.

3

Βουτυρώνουμε τη φόρμα

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε και την άλλη κουταλιά της σούπας πολέντα στα τοιχώματα. Απλώνουμε τη σφολιάτα καλά. Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τη σφολιάτα σαν πακέτο. Κάνουμε εδώ και εκεί με το μαχαίρι κάποιες χαρακιές να φεύγει ο ατμός της γέμισης.

4

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για κάτι λιγότερο από ώρα (θα το ελέγξετε να έχει ροδοκοκκινίσει). Είναι απόλαυση σας το λέω και θα με θυμηθείτε!

Glukadopita-me-sfoliata-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: