Πάντα αναζητώ συνταγές εύκολες και με μεγάλη διατροφική αξία για το παιδί μου. Ακόμα και όταν αυτό είναι γλυκό ο στόχος παραμένει ο ίδιος πάντα.

Σε μια διαφήμιση παλιά βρήκα ψάχνοντας μια συνταγή για γλυκιά τραχανόπιτα, με τραχανά γλυκό αλευρένιο. Τη θεώρησα με εξαιρετική ιδέα και τη δοκίμασα . Να πω την αλήθεια την έκανα λίγο πιο γλυκιά, πιο αρωματική και πρόσθεσα περισσότερο αμύγδαλο, από την αρχική συνταγή.

Η συνταγή σε άλλους άρεσε, σε έναν όχι και οι περισσότεροι ξετρελάθηκαν!

Προσοχή όταν θα βράζετε τον τραχανά να μην σας κολλήσει…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Glukia-traxanopita-amugdalo-esperidoeidi-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τον τραχανά

Σε μια αντικολλητική μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και το φυσικό χυμό πορτοκάλι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αμέσως ρίχνουμε και τον τραχανά. Βράζουμε με προσοχή να μην μας κολλήσει τον τραχανά ανακατεύοντας όταν χρειάζεται. Τον βράζουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά .

Glukia-traxanopita-amugdalo-esperidoeidi-3

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον τραχανά που έχει βράσει τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, τη βανιλίνη και όλα τα ξύσματα.

Ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε τα φύλλα στο ταψί.

3

Ετοιμάζουμε την πίτα

Παίρνουμε το ταψί μας και λαδώνουμε ελαφρά τη βάση του.

Στρώνουμε 5 φύλλα στη βάση λαδώνοντας ελαφρά τον καθένα. Φροντίζουμε να εξέχουν τα φύλλα ώστε να τα γυρίσουμε και να φτιάξουμε κόθρο ώστε να εγκλωβίσουμε καλά τη γέμιση.

Ρίχνουμε τη μισή γέμιση μέσα.

Απλώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα πάλι λαδώνοντας ελαφρά το καθένα, χωρίς όμως αυτά να εξέχουν προς τα έξω, τα διπλώνουμε μέσα.

Προσθέτουμε την  άλλη μισή γέμιση.

Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που έχει το πακέτο, πάλι λαδώνοντας ελαφρά το καθένα και φροντίζοντας να προεξέχουν από το ταψί.

Γυρίζουμε τα φύλλα σε κόθρο γύρω γύρω.

Glukia-traxanopita-amugdalo-esperidoeidi-4

 

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

Μόλις τη βγάλουμε ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη από πάνω.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: