Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να δοκιμάσω ξανά την κρέμα που έφτιαξα για τη συνταγή «Πουτίγκα Φαρσάλων» ( βλέπε τη συνταγή εδώ :  https://www.misstasty.gr/recipe/poytigka-farsalon/  ) και αφού την ετοίμασα βρήκα ένα τρόπο να την αξιοποιήσω φτιάχνοντας ένα δροσερό γλυκό ψυγείου. Τα κόκκινα μούρα τα λατρεύω και ταιριάζουν απόλυτα με την πληθωρική γεύση της κρέμας. Θέλει να μείνει καλύτερα ένα βράδυ στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Αν δεν θέλετε κόκκινα φρούτα να χρησιμοποιήσετε γίνεται φυσικά και με φράουλες και μαρμελάδα φράουλα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Gluko-krema-poutigkas-kokkina-batomoura-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα καλά αρχικά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ . Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα. Παίρνουμε λίγο από το γάλα (όσο είναι ακόμα κρύο)  σιγά σιγά και ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει , ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει κρούστα στην  επιφάνεια.

Περνάμε καλύτερα την κρέμα από λεπτό κόσκινο για να κρατήσει τυχόν κορν φλάουρ που έχει παραμείνει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ,  σκεπασμένη με μεμβράνη που να εφάπτεται.

Κρατάμε 2-3 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και τη ζεσταίνουμε για να λιώσουμε τη  ζελατίνη.

Μουλιάζουμε , πρώτα σε παγωμένο νερό τη ζελατίνη και σε 5 λεπτά,  αφού τη στύψουμε καλά με τα χέρια μας τη ρίχνουμε στη κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει και τη λιώνουμε πολύ καλά.

Τη ρίχνουμε στην κρέμα που αφήσαμε να κρυώνει.

Χτυπάμε την υπόλοιπη  κρέμα γάλακτος (κρύα) σε σαντιγί σταθερή μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Ενσωματώνουμε τη σαντιγί με την κρέμα που έχει κρυώσει .

Gluko-krema-poutigkas-kokkina-batomoura-3

2

Ετοιμάζουμε τα σαβαγιάρ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κόκκινα φρούτα μαζί με το χυμό από το πορτοκάλι. Τα ομογενοποιούμε για να μουλιάζουμε ΕΛΑΦΡΑ μέσα τα σαβαγιάρ μας.

3

Στήνουμε το γλυκό μας

Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάφανη μεμβράνη.

Στρώνουμε στη βάση φρέσκα κόκκινα φρούτα  και απλώνουμε πάνω τους  το ένα τρίτο της κρέμας μας. Μουλιάζουμε σαβαγιάρ και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και τελειώνουμε με κρέμα.

Κλείνουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο  για ένα βράδυ.

4

Σερβίρουμε

Την άλλη μέρα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα το γλυκό μας, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε με φρέσκα κόκκινα βατόμουρα και λίγη μαρμελάδα από τα βατόμουρα.

 

Gluko-krema-poutigkas-kokkina-batomoura-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: