Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ , και την παρακολούθησα στην εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης» ένα απόγευμα όσο ήταν στον αέρα ακόμα το MEGA .

Ένα απλούστατο γλυκάκι που συνδυάζει υπέροχα τη ντελικάτη γεύση του αχλαδιού με την πλούσια του βουτύρου! Εγώ έβαλα λίγα αχλάδια περισσότερα γιατί τα δικά μου ήταν πολύ μικρά . Επίσης, όλα τα υλικά του κραμπλ τα έβαλα στο μούλτι, εσείς αν θέλετε χοντροκόψτε τα αμύγδαλα μόνα τους και μετά σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά με τα χέρια σας. Αν έχετε και ένα παγωτό βανίλια νομίζω ότι θα το απολαύσετε πραγματικά!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για το κραμπλ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα αχλάδια.

2

Για τα αχλάδια

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, προσθέτουμε την βανίλια και την σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια. Μόλις καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα αχλάδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με το κραμπλ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30’.

Gluko-fournou-me-axladia-kai-crumble-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: