Έχοντας εδώ και καιρό τη σκέψη σε μία πρόταση της φίλης μου Ελπίδας Χαραλαμπίδου από τη Φλώρινα για καλαμαράκια στο φούρνο αντί το τηγάνι …και με το δεδομένο ότι δεν μου αρέσει καθόλου το τηγάνισμα σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πακέτο κατεψυγμένα καλαμαράκια που είχα στην κατάψυξη. Έγιναν πικάντικα και αν δεν σας αρέσουν τόσο πικάντικα μπορείτε να μειώσετε λίγο τα μπαχαρικά που σας γράφω.

Τρώγονται αμέσως ζεστά, είναι πικάντικα, τραγανά από έξω και τρυφερά γιατί τα ψήσαμε λίγη ώρα. Η ποσότητα αυτή είναι λίγη αν θέλετε ετοιμάζετε ακόμα μία δόση για περισσότερα άτομα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kalamarakia-pikantika-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια

Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια μας και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλο το νερό τους (τα πιέζουμε και λίγο με τα χέρια μας). Τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να μην βγάζουν άλλο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα καλαμαράκια και προσθέτουμε όλα τα υλικά με τη σειρά… Δηλαδή ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και την πολέντα (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε φρυγανιά τριμμένη).

Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάνε τα μπαχαρικά σε όλα τα καλαμαράκια μας.

Kalamarakia-pikantika-4

2

Ψήνουμε

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα.

Τοποθετούμε τα καλαμαράκια αραιά πάνω σε αυτό, ξεχωρίζοντας τα μεταξύ τους για να ψηθούν καλύτερα και να μην κολλήσουν και μείνουν άψητα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Τρώγονται αμέσως ζεστά, είναι πικάντικα, τραγανά από έξω και τρυφερά γιατί τα ψήσαμε λίγη ώρα. Η ποσότητα αυτή είναι λίγη αν θέλετε ετοιμάζετε ακόμα μία δόση για περισσότερα άτομα.

Kalamarakia-pikantika-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: