Η μόνη δυσκολία, ας πούμε, ότι έχει αυτή η μαρμελάδα είναι ότι πρέπει να αφαιρέσουμε το κουκούτσι από τα κεράσια…. Αλλά δείτε το σαν μια αγχολυτική διαδικασία που θα σας ξεκουράσει. Είναι εκπληκτικά νόστιμη, παίρνει μια βαθιά νοστιμιά από τα δαμάσκηνα και το χαρουπόμελο (αν δεν έχετε βάλτε πετιμέζι) και αν θέλετε μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη λίγο, αλλά αυξήστε το χαρουπόμελο ή πετιμέζι αν χρησιμοποιήσετε. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα φροντίστε να είναι καλής ποιότητας …

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

kaluterh-marmelada-kerasi-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα μας

Βγάζουμε από τα κεράσια μας με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι και φυσικά το κοτσάνι. Ζυγίζουμε να είναι 1 κιλό.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αντικολλητική μαζί με τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι μας και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

Την άλλη μέρα σε μέτρια φωτιά αρχικά τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός και στη συνέχεια φροντίζουμε να αφαιρέσουμε όλο τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια της μαρμελάδας.

Ανοίγουμε το φασόλι της βανίλιας και ρίχνουμε τα σποράκια στη μαρμελάδα.

Προσθέτουμε το χαρουπόμελο και τα φύλλα αρμπαρόριζας και 5 λεπτά πριν είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας (περίπου 30 λεπτά θα χρειαστεί) ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

kaluterh-marmelada-kerasi-3

2

Γεμίζουμε τα βάζα μας

Ενώ είναι πολύ ζεστή ακόμα η μαρμελάδα γεμίζουμε 3 βαζάκια και κλείνουμε ενώ τα αναποδογυρίζουμε στη συνέχεια μέχρι να κρυώσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: