Πέρασα μια εποχή που έβαζα παντού κόκκινο πιπέρι και έτυχε να είναι γιορτές, διάβασα και μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, στην οποία βασίστηκα και την είχα σαν έμπνευση αλλά την τροποποίησα στα δικά μας γούστα…. Να τυλίξω το κλασικό κανταΐφι να σας πω βαριόμουνα οπότε σκέφτηκα να το βάλω στο ταψάκι. Άλλαξα και λίγο τη γέμιση πρόσθεσα αποξηραμένα φρούτα , μαζί με το απαραίτητο βουτυράκι, και αποτέλεσμα μας αντάμειψε !

Διαδικασία
1

Βράζουμε το σιρόπι

Βράζουμε το σιρόπι μας 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ανοίγουμε το  κανταΐφι παρά πολύ καλά με τα χέρια μας για να  μπορέσει να ψηθεί σωστά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ. Σε ένα ταψάκι κανονικό ή  με αποσπώμενη βάση 26 εκ. ( προσέχουμε να μην χάνει από τη βάση του υγρά όπως έχανε η δικιά μου και με ταλαιπώρησε ,βάζοντας ένα σωρό αλουμινόχαρτα  ), στρώνουμε κανταΐφι και το βουτυρώνουμε  με ένα πινέλο.

2

Αδειάζουμε τη γέμιση

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και  στα πλαϊνά του ταψιού . Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και στρώνουμε από πάνω ελάχιστο κανταΐφι και ξανά βουτυράκι. Ρίχνουμε και όλη την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με όλο το υπόλοιπο κανταΐφι κι βουτυρώνουμε πολύ καλά.

Kantaifi-me-apoxiramena-frouta-pikantiko-2

3

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

Κρύο σιρόπι και χλιαρό το γλυκό μας. Σιροπιάζουμε σιγά –σιγά δηλαδή κουταλιά κουταλιά.

Έχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι για να κρυώσει και μόλις βγει το γλυκό, το αφήνουμε λίγο να χλιάνει και σιροπιάζουμε σιγά- σιγά. Το  αφήνουμε να  κρυώσει καλά και μετά το απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας.

Kantaifi-me-apoxiramena-frouta-pikantiko-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: