Ένα ακόμα ιδιαίτερο πιάτο από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου.

Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες γνώσεις μαγειρικής.

Θα δείτε και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής από τον Αντώνη εδώ : https://www.misstasty.gr/video/katsikaki-sto-fourno-me-zesth-patatosalata-kai-ksinoturi/

Η Miss tasty και η Σταματούλα Ψάλτη σας προτείνουν να την δοκιμάσετε!

Katsikaki-sto-fourno-me-zesti-patatosalata-kai-xinoturi-tou-Antoni-Psalti-5

 

Κατσικάκι στοφούρνο με ζεστή πατατοσαλάτα και ξινοτύρι

Φωτογραφίες από την Έβελυν Φώσκολου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέσα σε αυτό όλα τα υλικά που είναι για το κατσικάκι (εκτός από το ξινοτύρι). Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε όλα μαζί μέσα σε μία γάστρα και σκεπάζουμε, καλύτερα, και με ένα κομμάτι λαδόκολλα.

 

2

Ανακατεύουμε πολύ καλά

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε όλα μαζί μέσα σε μία γάστρα και σκεπάζουμε, καλύτερα, και με ένα κομμάτι λαδόκολλα.

3

Ψήνουμε

Κλείνουμε τη γάστρα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 3 ώρες. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου ξεσκέπαστο.

Κατσικάκι στοφούρνο με ζεστή πατατοσαλάτα και ξινοτύρι

4

Ετοιμάζουμε την πατατοσαλάτα.

Παίρνουμε τις βρασμένες με τη φλούδα πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά και ομοιόμορφα κομμάτια. Τις σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο. Τις μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε γι 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά της πατατοσαλάτας.

5

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα με το ξινοτύρι και σε ένα άλλο πιάτο το νόστιμο κατσικάκι μας!

Κατσικάκι στοφούρνο με ζεστή πατατοσαλάτα και ξινοτύρι

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: