Το φαγάκι αυτό γίνεται συνήθως στο σπίτι μας τη δεύτερη μέρα με τους κεφτέδες που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Το αγαπάμε πολύ όμως και το τρώμε συνήθως με ένα εύκολο μαροκινό  κουσκουσάκι που ετοιμάζω. Σκέφτηκα μια μέρα αντί να τηγανίσω τα κεφτεδάκια να τα ψήσω και όσο ψήνονται ετοίμασα και τη σαλτσούλα αλλά και το κουσκουσάκι και  σε 1 ώρα είχαμε ένα σπουδαίο φαγάκι. Το καλοκαιράκι που οι ντουματούλες έχουν τη νοστιμιά του ήλιου θα το απολαύσετε σε μια δροσερή βεραντούλα…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας.  Όση ώρα τα ανακατεύουμε το μείγμα βρέχουμε τα χέρια μας με νερό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.

2

Πλάθουμε

Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Keftedakia-psita-kai-kokkinista-kouskousaki-5

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

4

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε  στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα μυρωδικά. Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια που βγάλαμε από το φούρνο.

Keftedakia-psita-kai-kokkinista-kouskousaki-2

5

Βράζουμε το φαγητό μας

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά.

6

Ετοιμάζουμε το μαροκινό κουσκουσάκι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κουσκουσάκι και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι. Αφήνουμε 1 λεπτό. Αφρατεύουμε το κουσκουσάκι με πιρούνι.

Keftedakia-psita-kai-kokkinista-kouskousaki-4

7

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σαλτσούλα και μπόλικο κουσκουσάκι.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: