Δεν ξέρω πως σκέφτηκα αυτή τη συνταγή… Μάλλον προέκυψε από τα υλικά που είχα διαθέσιμα ένα πρωί στην κουζίνα μου γιατί όπως σας είπα αγαπάμε το ψάρι και πάντα θα το έχω σαν επιλογή για το φαγητό μας. Ο γιος μου λατρεύει το γαύρο (όπως αρκετά παιδιά ελπίζω) αλλά εγώ δεν ήθελα να τον ετοιμάσω όπως του αρέσει πάντα γιατί για να πω την αλήθεια το είχα βαρεθεί. Είχα αγοράσει και κολοκυθάκια και το παιδί μου θα μπορούσα να ζει μόνο με κολοκυθοκεφτέδες!!! Σκέφτηκα να παντρέψω αυτές τις επιλογές που είχα μπροστά μου. Λοιπόν θα σας πω ότι προέκυψε ένας απίστευτος μεζές για τα καλοκαιρινά μας ουζάκια!!!  Τα αρωματικά απογειώνουν τη γεύση αλλά αν δεν σας αρέσουν περιορίστε την ποσότητα ή παραλείψτε εντελώς αν κάποιο δεν σας αρέσει καθόλου. Δοκιμάστε τη συνταγή που σας γράφω και σας υπόσχομαι ότι θα εντυπωσιάσετε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τον γαύρο

Πρώτα θα καθαρίσουμε, θα φιλετάρουμε και θα ψιλοκόψουμε το γαύρο μας. Τον βάζουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

keftedes-gaurou-me-kolokithakia-kai-mirodika-2

2

Ανακατεύουμε τα υλικά μας

Τα τριμμένα κολοκυθάκια τα βάζουμε σε ένα τρυπητό με αλάτι να βγάλουν όλο το νερό τους. Στη συνέχεια τα στύβουμε λίγα λίγα να φύγει όλο το νερό που θα βγάλουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια , τα κολοκυθάκια και το φιλέτο γαύρου. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά.

3

Τηγανίσουμε τους κεφτέδες

Αφήνουμε στο ψυγείο  το μείγμα μας για 10 λεπτά ενώ ετοιμάζουμε το τηγάνι για να τηγανίσουμε τους κεφτέδες μας. Βγάζουμε από το ψυγείο και τους πλάθουμε. Αλευρώνουμε ελάχιστα από έξω.

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

keftedes-gaurou-me-kolokithakia-kai-mirodika-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: