Ένα υπέροχο κέικ με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας! Αν έχετε μαστιχέλαιο χρησιμοποιήστε τη δοσολογία που λέει η Εβίτα στα υλικά. Εγώ, δεν είχα και έβαλα στο μούλτι τρεις κρυστάλλους μαστίχα, που είχα, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και τα άλεσα. Μου φαίνεται, πως, και δύο κρυστάλλους να έβαζα, πάλι καλά θα ήταν. Στην εκτέλεση, να σας πω την αλήθεια, πρώτα ξεκίνησα να χτυπώ στο μίξερ τα ασπράδια μόνα τους, για να πάρουν όγκο, και μετά πρόσθεσα κατά σειρά το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και μετά όπως λέει η συνταγή. Ψήσιμο έκανα περίπου πέντε λεπτά παραπάνω , θα το βλέπετε πάντα στο δικό σας φούρνο. Δοκιμάστε το για το ξεχωριστό του άρωμα…

Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι της  ΕΒΙΤΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ και τη διάβασα στη σειρά βιβλίων της  «Ζαχαροπλαστική στο σπίτι», Τεύχος 2, Κέικ & Τάρτες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ομογενοποιούμε το μείγμα

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ασπράδια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με τη μαστίχα με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Λαδώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Keik-me-amigdalo-leuko-kai-arwma-mastixas-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: