Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται με δύο είδη ζάχαρης και έχει καταγωγή γαλλική… Τη διάβασα σε περιοδικό και είναι από το βιβλίο «Baklava to Tarte Tatin».

Το δοκίμασα και η φωτογραφία μου άρεσε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες , όπου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του γλυκού μου… Φανταστείτε χαρά που έκανα….

Ετοιμάστε διπλή δόση γιατί είναι μικρή η ποσότητα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το ταψί

Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί μας και βουτυρώνουμε –αλευρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά του.

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με το αλάτι και τις ζάχαρες. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το βούτυρο (ου έχουμε λιώσει) και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

3

Ψήνουμε

Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψάκι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Cake-amugdalou-xwris-alevri-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: