Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι
Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται με δύο είδη ζάχαρης και έχει καταγωγή γαλλική… Τη διάβασα σε περιοδικό και είναι από το βιβλίο «Baklava to Tarte Tatin».
Το δοκίμασα και η φωτογραφία μου άρεσε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες , όπου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του γλυκού μου… Φανταστείτε χαρά που έκανα….
Ετοιμάστε διπλή δόση γιατί είναι μικρή η ποσότητα.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε το ταψί |
Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί μας και βουτυρώνουμε –αλευρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά του. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε τη ζύμη |
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με το αλάτι και τις ζάχαρες. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το βούτυρο (ου έχουμε λιώσει) και τη βανίλια και ανακατεύουμε. |
|
3 |
Ψήνουμε |
Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψάκι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. |