Ένα καθημερινό κέικ για όλη την οικογένεια, που θα το απολαύσει στο σπίτι, στο γραφείο ή στο σχολείο. Αν αλλάζετε γεύση στη μαρμελάδα θα έχετε πάντα λίγο διαφορετικό κέικ. Βάλτε αρκετά μαρμελάδα και μην φοβηθείτε, όπως εγώ που έβαλα λιγότερη αλλά τελικά χρειαζόταν περισσότερο, του δίνει χαρακτήρα. Εγώ το έψησα λίγο παραπάνω. Δοκιμάστε πριν το βγάλετε.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΓΡΗΓΟΡΗ  ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.

2

Κόβουμε τη ζελατινοειδή μαρμελάδα

Κόβουμε τη ζελατινοειδή μαρμελάδα με ένα μαχαίρι σε φέτες και τη βάζουμε στην επιφάνεια. Πιέζουμε ελάχιστα και βάζουμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Με το ψήσιμο η μαρμελάδα βυθίζεται στο εσωτερικό του κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Keik-aplo-me-gemisi-marmeladas-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: