Να φάμε το αβοκάντο στην οικογένειά μου σαν φρούτο δεν το βλέπω ποτέ οπότε σκέφτηκα μια συνταγή να πάρουμε τα θρεπτικά του συστατικά έστω και σε ένα κέικ. Το έκανα σοκολατένιο για σίγουρη επιτυχία πάντα…

Είναι υπέροχα γιατί είναι και μελένια και σοκολατένια ! Δοκιμάστε τα ακόμα και αν δεν έχετε άλειμμα σοκολατένιο με μέλι που χρησιμοποίησα εγώ, αλλά απλά μέλι!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με το αβοκάντο

Σε ένα μεγάλο μπολ με το σύρμα ανακατεύουμε αρχικά το  αβοκάντο που λιώσαμε με το πιρούνι με το άλειμμα μελιού (ή αν δεν έχουμε μέλι) και την καστανή ζάχαρη. Το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουμε λίγο τη ζάχαρη.

2

Συνεχίζουμε με τα υγρά υλικά

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε, το ξύσμα με το χυμό και το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

3

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά

Τέλος με μια κουτάλα τώρα θα ανακατέψουμε τα τελευταία υλικά που θα προσθέσουμε, δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη σταφίδα και τη βρώμη.

4

Ψήνουμε

Γεμίζουμε 10-12 θήκες για μικρά κέικ (ανάλογα με το μέγεθος) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου .

Keik-atomika-avocado-sokolatenia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: