Βγαίνει ζουμερό και για να αποφύγω το ενδεχόμενο «παίδεμα» στο ψήσιμο, μιας και περιέχει ηλιέλαιο (αυτό έβαλα εγώ) και όχι βουτυράκι διάλεξα τα ατομικά κεκάκια και για ευκολία να τα πάρουμε πιο εύκολα στο σχολείο… και γλιτώνει και κανά μισάωρο ψήσιμο από το φούρνο γιατί θέλουν περίπου μισή ωρίτσα έτσι.. Στη διαδικασία σας γράφω ακριβώς όπως λέει η συνταγή αλλά εγώ τα έψησα σε ατομικές θήκες για κέικ…

Την άλλη φορά που θα τα ξαναφτιάξω θα βάλω καστανή κρυσταλλική ζαχαρίτσα γιατί η άχνη δημιουργεί μια χαρακτηριστική υφή στο κεκάκι..

Έβαλα και για ντεκόρ μια μικρή φετούλα από τα βερίκοκα που περίσσεψε…

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και ακουμπάμε πάνω της ένα τσέρκι 20εκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε κανονική στρογγυλή φόρμα 20εκ. (στρώνουμε στον πάτο μία λαδόκολλα).

2

Πολτοποιούμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ

Πολτοποιούμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ ή στο μούλτι, σε δόσεις. Ζυγίζουμε την πούλπα , θα πρέπει να είναι 180 γραμμάρια.

3

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Βάζουμε τον πολτό και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε στο τσέρκι και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ, βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά. Το κέικ βγαίνει ζουμερό σαν φανουρόπιτα.

Keik-atomika-me-freska-berikoka-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: