Η συνταγή είναι του  ΔΗΜΗΤΡΗ  ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ και τη  βρίσκουμε στο βιβλίο του «ΕΤΣΙ ΓΛΥΚΑ 50»

Υπέροχα σούπερ σοκολατένια κεκάκια! Τα παιδιά θα τα πάρουν στο σχολείο και θα έχουν ένα θρεπτικό κολατσιό, μιας και το κεκάκι αυτό περιέχει αρκετό κάστανο  και αμύγδαλα καλά κρυμμένα πίσω από τη σοκολατένια γεύση του κακάου. Προτιμήστε τα βρασμένα κάστανα που θα ετοιμάσετε εσείς. Απαιτεί λίγο κόπο παραπάνω, αλλά έχετε ένα μεγάλο διατροφικό όφελος για τα παιδιά. Εγώ συνήθως βράζω τα κάστανα , τα καθαρίζω , τα ψιλοκόβω και τα βάζω έτοιμα ζυγισμένα στην κατάψυξη για κάθε δόση. Να σας πω την αλήθεια δεν έχω ετοιμάσει το γλάσο γιατί πάντοτε προοριζόταν η συνταγή για το σχολείο ή τη δουλειά, όπου το γλάσο δεν πολύ… βολεύει. Υποθέτω πως με το γλάσο μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο επιδόρπιο.  Πριν τα βγάλετε από το φούρνο κάντε τη δοκιμή αν έχουν ψηθεί, γιατί αν χρησιμοποιήσετε την κρέμα κάστανου,  που το έκανα και εγώ μία φορά – και τότε γίνονται «εθιστικά»-  θέλουν λίγο ψήσιμο παραπάνω. Δοκιμάστε τα !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Στο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου (ή τα προ βρασμένα κάστανα που έχουμε αλέσει), τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το λάδι και το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια των cupcakes.

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Βγάζουμε τα μικρά κέικ από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.

Keik-atomika-kastanou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: