Να σας πω την αλήθεια την «ιστορία» με το ξύσμα και τη ζάχαρη δεν την έκανα… Σε ένα μπολ ανακάτεψα το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μετά πρόσθεσα το γάλα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη, έριξα το αλεύρι, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα, όλο, και μετά στις θήκες για ψήσιμο. Τα έψησα λίγο παραπάνω, στον δικό μου φούρνο, θα δείτε να πάρουν λίγο χρώμα. Είναι πεντανόστιμα!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  Pamela Clark  και τη βρήκα στο βιβλίο της  Muffins. The Australian Women’s Weekly.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμάνουμε τον φούρνο

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε μια θήκη για 12 κεκάκια. Βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ το ξύσμα λεμονιού μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη της συνταγής.

2

Ρίχνετε τον παπαρουνόσπορο

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αυγό, το γάλα, το χυμό λεμόνι και το βούτυρο. Ρίχνετε και το αλεύρι με τον παπαρουνόσπορο και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στις θήκες και στην κορυφή μοιράζετε το ξύσμα με τη ζάχαρη που ετοιμάσατε. Ψήνετε για 20 λεπτά.

Keik-atomika-lemoniou-me-paparounosporo-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: