Το ιδανικό πάντρεμα σοκολάτας και κανέλας σε μορφή κέικ! Ένα απλό κεκάκι που δε θα σας δυσκολέψει να το ετοιμάσετε και δεν θα έχετε καμία δυσκολία στο να γίνει το αγαπημένο των παιδιών. Με το απαραίτητο food styling – ξυλάκια κανέλας , χρωματιστή ζάχαρη – το προσφέρετε και στο πάρτι σας!

Η συνταγή που δοκίμασα τη διάβασα  στη σειρά βιβλίων «Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας», Τεύχος 1 και στο site του Στέλιου Παρλιάρου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάχνουμε το μείγμα

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Keik-atomika-me-sokolata-kai-kanela-3

2

Γεμίζουμε τις ατομικές φόρμες

Γεμίζουμε 8-10 ατομικές φόρμες του κέικ διαμέτρου 7 εκ., αφού πρώτα τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους από ένα καραμελόχαρτο. Βάζουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας πολύ καλά, ώστε να χρωματιστεί η ζάχαρη. Την πασπαλίζουμε πάνω από τα κεκάκια και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε και ένα ξυλάκι κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί καλά τρυπώντας ένα κέικ με το μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, ειδάλλως ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Keik-atomika-me-sokolata-kai-kanela-2

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: